Mediacopy

Οι ειδήσεις είναι εδώ

Ν. Νικολόπουλος: Το ΙΚΑ οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο


Αμεση κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη της ρευστότητας του ΙΚΑ την αύξηση των εσόδων του και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής ζητεί ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολόπουλος. O τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολόπουλος. Όπως επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα για τα προβλήματα χρηματοδότησης και επάρκειας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, στο τέλος του 2011 το Ιδρυμα θα κλείσει με έλλειμμα που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε διαρκώς αυξανόμενη ύφεση και σε εκτίναξη της ανεργίας», παρατηρεί ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι εν μέσω κλίματος μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας , τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά του ΙΚΑ ΕΤΑΜ) έχουν μειωθεί σε υπερβολικό βαθμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Νικολόπουλος, οι εισπράξεις από εισφορές σημειώνουν μείωση κατά 17% σε σχέση με το 2010, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει, όπως υπογραμμίζει, «καμιά θετική εξέλιξη» στον τομέα της εισφοροδιαφυγής.
«Πάνω από όλα», καταλήγει ο βουλευτής, «χρειάζεται αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής και αναπτυξιακή ανάσα στην πραγματική οικονομία».

Single Post Navigation

Σχολιάστε